2009. augusztus 14.

Férfiak! Ti is figyeljetek!


Ugye ma már bevallhatjuk, hogy egy nő mellett egy férfi is lehet elegáns és jól öltözött?

Egyet értünk abban, hogy a divat és az öltözködés már nem csak a nők kiváltsága?


Manapság legalább annyi férfi üzlet is található az üzletházakban, mint amennyi női, és a férfiak is legalább annyit költenek a külsejükre, mint hölgy társaik.

De elég, ha csak márkás dolgokat veszünk és figyelmen kívül hagyjuk testi adottságainkat?

Nem járnánk sokkal jobban, ha a drága holmikkal egy időben drága és megfelelő öltözékre költenénk?

Ahogy a nőknél vizsgáljuk a testmagasságot, a fenék adottságait, a fej/test és láb/test arányt, úgy a férfiakon is sokat segíthet, ha megfelelő öltözetet választanak.

Míg egy zakó vonzóvá és ellenállhatatlanná tehet egy urat egy kellemes együttlét alkalmával, úgy pontosan ugyanennyit ronthat, ha nem megfelelő a zakó hossza, rossz a színválasztás, a fazon, a bőség, vagy a zakó stílusa.

A „nem a ruha teszi az embert” mondás sajnos nem igaz. A hölgyek pontosan ugyanúgy kedvelik a helyes, ápolt, izmos és jól öltözött férfiakat, mint ahogy a férfiak is kedvelik az ápolt, helyes, csinos és nem utolsósorban kedvező formákkal megáldott hölgyeket.

100-ból 100 megkérdezett hölgy két azonos adottsággal rendelkező férfi közül biztos, hogy a jólöltözöttet választaná.

100-ból 100 megkérdezett hölgy arról is nyilatkozott, hogy nem pusztán az első benyomást befolyásolja a jó megjelenés, hanem a sexuális életükre is kihatással van a nem vonzó külső.


Mi ebből a tanulság?

Az, hogy a hölgyek figyelmének felkeltése, akárcsak az urak esetében is a külsővel kezdődik.


További információ:
http://www.oltozzjol.hu/
Kecskés Rita
szín-, és stílustanácsadó
tel: 06 30 9304 402

Vadító combok nélkül is van élet!

Hogy öltözzenek azok a lányok, akik nem csodás testalkattal rendelkeznek?

Mit tehet azok, aki nem rendelkeznek a vágyott hosszúságú végtagokkal?

Hát igen. Ezt a kérdés nők milliói teszik fel, és megjegyezem joggal. Azt már tudjuk, hogy mit tudnánk tenni, ha milliomos Paris Hiltonok lennénk, vagy minimum olyan testalkattal rendelkeznénk, mint a kifutók lányai, de sokan a kirakati babák testalkatát is irigykedve nézik.

Mégis mi a megoldás azoknak, akik jól öltözöttek is szeretnének lenni, kacérkodnának az üzletekben lévő trendi holmikkal is, de nem találják igazán a minden alkalomra kielégítő megjelenéshez vezető utat?

Először is kell egy BASIC ruhatár. Jó, de mi az a BASIC ruhatár?

A BASIC ruhatár egy olyan holmikból álló kombináció, mely az alapvető eseményekhez szükséges ruhák igényeit minden esetben kielégíti, legyen szó üzleti találkozóról, állás interjúról, temetésről, színházi előadásról, vagy egy kellemes vacsoráról egy exclusive környezetben.

Az ilyen ruhatárban alap darabok vannak úgy, mint egyszínű (nem mini) szoknya, fekete, sötétkék, blúzok, fehér, világoskék színekben, egyszínű elegáns vonalvezetésű ruha, lehetőség szerint sötét, sötét cipő, sötét táska, valamint hölgyek esetén nélkülözhetetlen kiegészítőkkel, diszkrét kendőkkel, diszkrét, egyszínű ékszerekkel, bizsukkal.

Ezt leírni sokkal könnyebb, mint összeválogatni, hiszen az egyes darabok esetén még nem esett szó a stílusról, a színek árnyalatáról, az egyes ruhadarabok hosszáról, fazonjáról, és még sok mindenről.

Másodszor a lehető leghamarabb (a felesleges pénzkiadások miatt) tisztába kell jönni a saját testi adottságaink számára előnyös és hátrányos stílusok és fazonok sokaságával.

Szeretném azt írni, hogy ezek újságokból, hírlevelekből összeollózható dolgok, de nem így van, ezért aki empírikus tapasztalatokra vágyik önmagával kapcsolatban, és arra adja a fejét, hogy igénybe vesz tanácsadást, az a következőkre figyeljen:

- Csak és kizárólag az, az öltözködési tanácsadó tekinthető szakembernek , aki az alapoknál, vagyis a színeknél kezdi. Fel lehet venni bármilyen szép és drága holmit, ha az színben nem passzol az illető személyhez, kár is pénzt kiadni, akár a tanácsadásért, akár az öltözetért.

- A jó öltözködési tanácsadó ismeri a divatot, de nem miden áron tartja fontosnak annak követését. Számára az egyén számít. Annak adottságai, pénztárcája és a lelke, hogy a tanácsadás után ne csak szépen, hanem elégedetten távozzon.

- Nem valami újat, és feltűnőt akar alkotni, hanem meglévő adottságok között keresi a szépet.

- Nem csak öltözködési, hanem vásárlási tippekkel, tanácsokkal, gyakorlati oktatással is ellát, mert nekünk nem az a lényeg, hogy ő tudja nekünk mi a jó, hanem az, hogy a tanácsadás után, már mi is tudjuk, hogy mi mindent tehetünk a saját jólöltözöttségünk érdekében.



További információ:
http://www.oltozzjol.hu/
Kecskés Rita
szín-, és öltözködési tanácsadó
tel: 06 30 9304 402

Bitang csizmákat hoz a 2009-es ősz/tél

Elképesztő milyen hosszú szára lesz az idei csizmáknak. A kifutókon bemutatott 2009-es őszi/téli női kollekció számos valóban nőies stílusjegyet vonultat fel.

A miniszoknya alatt viselt, comb középig érő magas sarkú csizmák mellett szőrmével díszített felsőkkel turbózhatja minden kedves férfivadító hölgytársam a napi szokásos öltözködési rituáléját.

A valóban különcségeket kedvelők számára a nyári furcsaságok után ismét ínyenségek jönnek a lábbelik tekintetében. A méteres csizmaszár mellett a nyáron kissé elvadult szandálok után most jönnek a szinte meggondolatlanságot sejtető absztrakt cipősarkak, melyekhez, közlekedés szempontjából min. 1 autó ajánlott.

Kinek ajánlom ezeket?

Elsősorban a hosszú lábú hölgyeknek. Ez nem a magas nőket jelenti, hanem olyan hölgyeket, akiknek a testmagasságukhoz képest a lábuk hossza a popsi alsó vonalától a talpukig, legalább olyan hosszú, mint a popsi aljától a testük hossza a fejtetőig.

Alacsony hölgyek ne is viseljenek comb középig érő csizmát?

Ha a méteres csizmához még mini szoknya is párosul, akkor annak a szoknyának már nagyon picinek kell lennie, hogy oda is férjen, és a tetszetős hatás miatt a csizma szárával se érjen össze, így mindenkinek egyéni jó ízlésére és környezete erotikus tűrőképességére bízom, hogy bevállalja-e.

Én mindenesetre a varázslatos összhatás érdekében ezt a kombinációt meghagynám a formás lábbal és popsival rendelkezők számára, és ha esetleg valaki úgy találja, hogy ő nem tartozik ebbe a csoportba, akkor sincs semmi probléma, mert a jólöltözöttség nem pusztán jó alak kérdése. Lásd a „Vadító combok nélkül” bejegyzésem!


További info:

Kecskés Rita
szín-, és stílustanácsadó
tel: 06 30 9304 402

Ami nem "igen" az "nem"!


Mi jár a fejedben, mikor vásárolsz, de nem tudsz dönteni?

Az ár, a szín, a fazon a kérdéses?


Egyik leggyakoribb öltözködési nehézség a vásárlás során, hogy bemegyünk az üzletekbe a kirakatokban látott divatos holmik láttán, majd nem találunk olyat, amit szívesen hazavinnénk. A másik elbizonytalanító helyzet, mikor találunk ugyan olyat, ami tetszik, de magunkat nem látjuk benne valahogy olyan csinosnak, mint a kirakati babát és nincs senki, aki határozottan megerősítene, vagy lebeszélne bennünket.

Mit tehetsz ilyen helyzetben?

A szabály: Ami nem igen, az nem!

Ha éhes vagy, biztosan tudod, hogy enni szeretnél. Ha csak eszel, de nem vagy éhes, akkor unatkozol, és ezek a felesleges kilókat okozó rossz szokások, de most kanyarodjunk vissza az öltözködéshez, ahol szintén hasonló a helyzet.

Csak azért ne dobj ki feleslegesen pénzt, mert tetszik valami a kirakatban és meg akarod szerezni, de nem igazán tetszel benne magadnak, vagy ha csak unalmas pillanataidat, üres idődet töltöd az üzletekben.

Nem attól leszel csinos, vagy jól öltözött, ha mindig az utolsó divat szerint öltözöl, hanem attól, ha mindig tudod, hogy az aktuális divatból mi az, ami jól áll, mely ruhadarab előnyös testalkatodhoz, saját színeidhez, saját stílusodhoz.

Bővebb info:
http://www.oltozzjol.hu/
Kecskés Rita
szín-, és öltözködési tanácsadó
tel: 06 30 9304 402

A nénike, az edzőcipő, meg a térdzokni

Egyik nap, mikor a bankba tartottam az után, szembe jött velem egy középkorú, vagy annál valamivel idősebb hölgy. Öltözékét tekintve nevezzük sportosnak, alul kockás, lenge férfialsóban, térdig felhúzott fehér zokniban, lábán pedig egy edzőcipővel. A látvány miatt valahogy a focistákra asszociáltam, pedig az illető, ahogy írtam is, egy hölgy volt.

Eszembe jutott szegény nagymamám, aki már sajnos nincs az élők sorában. Vidéken élt, ahova talán később gyűrűzött be a "fővárosi divattal" járó szokások kialakulása, és talán emiatt, vagy talán azért, mert nőhöz méltóan soha nem viselt e-féléket, felmerült bennem egy kérdés és egy vizuális élmény, melyet muszáj leírnom.

De most mi van? Fennakadok egy sportos budapesti nő látványán?
Baj, ha egy nő lezserül öltözik? Ne hordjunk mi nők nadrágot? -
kérdezhetné bárki a téma olvasása kapcsán.

ÁÁÁ, dehogy, ezt egy szóval sem mondanám, mert vannak nőies nadrágok, nőies edzőcipők, és a térdzokninak is számos nőies változata ismert, sőt...

De valahogy akkor is bujkál bennem a kisördög, hogy megosszam a következő kérdést és vizuális elmélkedést, mégpedig azt, hogy mit szólnánk mi nők, ha a férfiak otthonkában, vászonszandálban és "titokzokniban" járnának? :-)

További információ:
Kecskés Rita
szín-, és öltözködési tanácsadó
tel: 06 30 9304 402

ui: A fenti képen látható edzőcipő pusztán illusztáció. Nem a középkorú vagy idősebb hölgyeknek miatt került fel követendő példaként.